Czy kiedykolwiek byłaś w Radomiu?
Rozmyślałeś o niebieskich migdałach, spoglądałeś w głąb tego, co nieuchwytne?
Idąc chodnikiem, kostki znikały pod twoimi stopami, znałaś drogę, wiedziałaś, co cię czeka.
Nagle – łup! Coś innego, coś miłego. Zaskoczenie. Przypadek?
To nic dziwnego, że właśnie patrzysz na ten tekst i próbujesz go odszyfrować!
Początek, Środek, Koniec
Gazpacho, Tosty, Lemoniada i my – profesjonalny zespół COMO – spieszymy z rozwiązaniem – jeszcze gorącym, prosto z pieca!
Wyjdź z rutyny, zalicz skok w bok (side quest) dla twoich pomysłów, spróbuj nowych podejść.
Po godzinach weź się za szkicowe namysły, wróć do zapomnianej zachcianki i stwórz.
Przyjemnością może być wszystko!
Pannakotta
Składniki:
– 400 ml mleka kokosowego
– 100 ml napoju roślinnego (np. migdałowego)
– 3 łyżki syropu klonowego
– 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
– 1 łyżeczka agar-agar
Przygotowanie:
W rondelku wymieszaj mleko kokosowe, napój roślinny, syrop klonowy i wanilię. Dodaj agar-agar, dokładnie wymieszaj i zagotuj; gotuj 2 minuty. Przelej do foremek, ostudź i schładzaj w lodówce 2–3 godziny. Podawaj z owocami.
Zapraszamy do wzięcia udziału w Open Callu, organizowanym przez COMO Magazine.Wybrane prace pojawią się na stronach naszego magazynu – zarówno online, jak i w druku. Nie czujcie się ograniczeni formą – interesuje nas każdy wyraz ekspresji artystycznej, wizualnej czy literackiej (wiersze, felietony, krótkie formy tekstowe itp.).
Czekamy na Wasze prace do 13.05.2025 do godziny 17:00, pod adresem mailowym:
comomagazine@uap.edu.pl
PS Prosimy o przesyłanie prac przez platformy, które pozwalają na dostęp do plików bez ograniczeń czasowych (PPS: nie WeTransfer)
https://www.facebook.com/events/1095634189371724